Back to media

Den nya skjutdörren ST PRO Green -Effektiv, pålitlig och intelligent drift

August 2, 2023

Välkommen till eran av gröna byggnader, där hållbarhet inte bara är ett modeord utan en drivkraft bakom byggandet av miljövänliga och energieffektiva strukturer. Världen blir allt mer miljömedveten och det är dags att våra byggnader hänger med i svängarna.

Som en global leverantör av säkerhets- och accesslösningar förstår dormakaba att vårt ansvar sträcker sig längre än att tillverka högkvalitativa lås och säkerhetsprodukter. Vi anser att varje produkt vi tillverkar ska harmonisera med arkitekturen och bidra till en hållbar framtid.

Vår senaste innovation, skjutdörrssystemet STPRO Green, är inget undantag från detta uppdrag. Allt från de material vi använder till den produktionsprocess vi följer har noga övervägts för att minimera vår miljöpåverkan.

Men det handlar inte bara om att vara miljövänlig. Skjutdörrssystemet ST PRO Green är också utformat för att vara effektivt, pålitligt och smart.

Lär dig allt om det i den här artikeln och följ med oss på resan mot att skapa byggnader som inte bara ser bra ut utan också gör gott för vår planet.

Skjutdörrar i gröna byggnader

Skjutdörrar har blivit ett allt populärare val när det gäller design av gröna byggnader. Som en komponent i gröna byggnader kan skjutdörrar bidra till att minska byggnadens totala miljöpåverkan och förbättra energieffektiviteten.

Att använda skjutdörrar i gröna byggnader ger flera fördelar, bland annat:

1. Förbättrad energieffektivitet: Skjutdörrar med termiskt brutna ramar och Low-E-glas kan förhindra värmeöverföring och förbättra isoleringen, vilket gör dem mer energieffektiva än traditionella dörrar. Detta kan avsevärt minska en byggnads energiförbrukning och minska dess koldioxidavtryck.

2. Ökad naturlig ventilation och dagsljusinsläpp: Skjutdörrar släpper in naturligt ljus och frisk luft i byggnaden, vilket minskar behovet av artificiell belysning och luftkonditionering. Detta kan förbättra inomhusluftkvaliteten för att skapa en mer bekväm miljö och minska energiförbrukningen.

3. Sparar utrymme: Skjutdörrar kräver inte lika mycket utrymme som traditionella dörrar och är därför väl lämpade för områden med begränsat utrymme.

4. Estetik: Skjutdörrar med fina profiler kan förbättra den visuella upplevelsen av en byggnads interiör och exteriör.

5. Tillgänglighet: Skjutdörrar är enklare att manövrera än traditionella dörrar. Det gör dem mer tillgängliga för personer med funktionshinder, äldre och personer med nedsatt rörlighet.

ST PRO Green från dormakaba  

Skjutdörrssystemet STPRO Green från dormakaba är en innovativ och hållbar lösning som är utformad för att uppfylla kraven på miljövänliga byggmetoder. Det finns för närvarande i tre olika versioner:

1) ST PRO Grön

2) ST PRO Grön RC2

3) ST PRO Grön RC3

Var och en av dessa versioner är skräddarsydd för att uppfylla specifika krav och erbjuda tydliga fördelar.

Alla tre versionerna är energieffektiva, pålitliga och säkra, vilket ger arkitekter och planerare en stressfri upplevelse. De finns i både enkel- och dubbelbladiga konfigurationer, med och utan utrymningsfunktion. Systemet kan stödja fria bredder på upp till 3000 mm.

Systemet är enkelt att planera och installera, med specifikationstexter och BIM-data (Building Information Modeling) tillgängliga för att förenkla processen. Dessutom ger dormakabas byggledningsteam stöd under alla faser av planeringen, vilket säkerställer att projekten slutförs enligt högsta standard.

1) ST PRO Grön  

Standardversionen ST PRO Green är utformad för att ge maximal energieffektivitet, med en termiskt separerad profil och tredubbla glasrutor. Detta gör den till en idealisk lösning för gröna byggprojekt som kräver höga nivåer av energieffektivitet.

2) ST PRO Grön RC2

Med certifierat inbrottsskydd är ST PRO Green RC2 ett utmärkt val för projekt som kräver ökad säkerhet. Den uppfyller RC2-standarden för inbrottsskydd, vilket gör den till en säker och pålitlig lösning för offentliga byggnader, skolor och andra högsäkerhetsapplikationer. ST PRO Green RC2 finns även utan golvskena och utan infälld golvskena.

3) ST PRO Grön RC3

STPRO Green RC3 är den högsta säkerhetsnivån som finns tillgänglig i skjutdörrssystemet ST PRO Green. Den erbjuder särskilt högt inbrottsskydd och uppfyller RC3-standarden för inbrottsskydd. Det är en idealisk lösning för högrisktillämpningar, som banker, museer och andra anläggningar som kräver högsta säkerhetsnivå.

Viktiga fördelar med ST PRO Green  

Med fokus på energieffektivitet, resurshushållning och säkerhet har ST PROGreen-systemet utformats för att möta behoven i moderna gröna byggnader. Det syftar till att hjälpa arkitekter att uppnå sina hållbarhetsmål samtidigt som det ger utmärkt funktionalitet och säkerhet. I det här avsnittet kommer vi att diskutera fördelarna med ST PRO Green-skjutdörren när det gäller att uppfylla dessa krav.

1) Energieffektivitet och resursbevarande

Skjutdörrssystemet ST PRO Green från dormakaba har utformats med fokus på hållbarhet, med hänsyn till låg energiförbrukning och resursbevarande under hela produktionsprocessen. Här är några av de viktigaste funktionerna i systemet:

- Termiskt separerade profiler: Systemet har profiler som är termiskt separerade för att förhindra värmeförluster, vilket bidrar till dörrens energieffektivitet. Dessa profiler bidrar till att minska byggnadens koldioxidavtryck och sänka energikostnaderna. Den värmeisolering som dessa profiler ger säkerställer också att dörren är miljövänlig.

- Tredubbelt glas: Trippelglaset i ST PRO Green förbättrar dörrens isoleringsegenskaper ytterligare. Denna funktion bidrar till att hålla nere värmeförlusten och bibehålla en behaglig inomhustemperatur även under extrema väderförhållanden.

- UD-värde: ST PRO Green har ett utmärkt UD-värde på ned till 1,0 W/(m2 K) tack vare kombinationen av termiskt separerade profiler och treglasfönster. Detta betyg återspeglar dörrens enastående värmeisoleringsegenskaper, vilket gör den till ett utmärkt val för att minska energikostnaderna i byggnader.

- Anpassning: Systemet är mångsidigt och kan anpassas för att uppfylla olika behov. Det kan skräddarsys för att passa en- och tvåbladiga system med eller utan utrymningsfunktion, vilket gör det användbart för ett brett spektrum av applikationer. Dörrens anpassningsbara karaktär innebär att den kan passa de specifika kraven för en byggnads design och layout.

- Fria bredder: Skjutdörrssystemet ST PRO Green har en fri bredd på upp till 3000 mm, vilket ger gott om utrymme för personer och lösöre att passera utan hinder och därmed bidrar till byggnadens totala effektivitet. Denna funktion gör dörren till en praktisk lösning för byggnader med höga trafikvolymer.

2) ES PROLINE Drive Generation

ES PROLINE-drivningen är en kraftfull och effektiv mekanism som driver skjutdörren ST PRO Green. Med denna drivning kan porten hantera betydligt tyngre laster.

Dessutom bidrar operatörernas långa livslängd (1,5 miljoner cykler) till portens hållbarhet genom att minska behovet av underhåll och utbyte. Fördelarna med ES PROLINE-drivningen inkluderar:

- Hög prestanda: ST PROLINE Drive-systemet är utformat för hög prestanda, med en kraftfull drivenhet som enkelt kan flytta dörrblad med vikter på upp till 400 kg, vilket gör det lämpligt för ett brett spektrum av applikationer. Det innebär att dörröppnaren och dörren kan användas i stora kommersiella byggnader, sjukhus, flygplatser och andra offentliga utrymmen där det finns behov av tunga dörrar.  

- Energieffektivitet: Genom att optimera frekvensomriktarens strömförbrukning och minska energiförbrukningen bidrar systemet till att bevara resurser och minska byggnadernas koldioxidavtryck, vilket gör systemet mer miljövänligt.

- Hållbarhet: Systemet är konstruerat för hållbarhet och lång livslängd, med operatörer som är testade och certifierade för att klara upp till 1,5 miljoner driftcykler. Detta innebär att systemet kräver mindre underhåll och reservdelar över tid, vilket minskar dörrens miljöpåverkan och bidrar till byggnadens hållbarhet.  

- Smidig drift: Frekvensomriktaren har en mjuk och tyst drift, vilket förbättrar användarupplevelsen. Den är konstruerad för att minimera buller och vibrationer, vilket gör den idealisk för användning i utrymmen där det krävs en lugn och bekväm atmosfär.

- Säkerhet: ES PROLINE är utrustad med hinderdetektering och automatisk backning, vilket förhindrar att dörren stängs på personer eller föremål i dess väg. Denna funktion är särskilt viktig i högtrafikerade områden där det är mer sannolikt att olyckor inträffar. Dessutom är drivenheten utformad för att vara manipuleringssäker och säker, vilket förhindrar obehörig åtkomst och säkerställer byggnadens säkerhet och trygghet.

3) Skräddarsydd säkerhet

Säkerhet är en viktig faktor i alla byggnader, och skjutdörrssystemet ST PRO Green har utformats för att ge en hög skyddsnivå mot inkräktare. Här är några av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i systemet:

- Tre versioner: Skjutdörrssystemet ST PRO Green finns i tre versioner: ST PRO Green, ST PRO Green RC2 och ST PRO Green RC3. Varje version erbjuder olika nivå av skydd mot inkräktare, där RC3-versionen ger den högsta nivån av inbrottsskydd.

- Skydd mot inkräktare: RC2-versionen, som finns som undergolvs- eller övergolvsversion, har certifierat inbrottsskydd, vilket ger ökad säkerhet där det behövs. Detta är särskilt viktigt för byggnader där värdefulla varor eller känslig information förvaras.

- Högt inbrottsskydd: RC3-versionen erbjuder högt inbrottsskydd i klass RC3. Det gör den till ett lämpligt alternativ för byggnader som kräver en hög säkerhetsnivå, t.ex. banker, museer och myndighetsbyggnader.  

- Designorienterad: Systemets designorienterade drivenhet och dolda sensorsystem bidrar till att bibehålla byggnadens estetiska utseende samtidigt som det ger en hög säkerhetsnivå.

4) Enkel planering och support

Att planera och installera ett nytt skjutdörrssystem kan vara en komplex process, men dormakaba erbjuder en rad verktyg och stöd för att förenkla processen. Här är några av de resurser som finns tillgängliga för att hjälpa till med planering och installation:

- Specifikationstexter och BIM-data: dormakaba tillhandahåller omfattande specifikationstexter och BIM-data för skjutdörrssystemet ST PRO Green. Dessa resurser gör det enkelt för arkitekter, planerare och specifikatörer att integrera systemet i sina konstruktioner.

- Stöd från fastighetsförvaltningsteamet: dormakabas fastighetsförvaltningsteam ger stöd i alla faser av processen, från planering till installation och därefter. Detta stöd säkerställer att systemet installeras korrekt och fungerar smidigt, vilket förbättrar användarupplevelsen och minskar underhållskostnaderna.

- Expertis inom hållbarhet: dormakaba är engagerad i hållbarhet, och dess expertis inom detta område säkerställer att skjutdörrssystemet ST PRO Green är utformat och tillverkat med hållbarhet i åtanke. Denna expertis säkerställer vidare att systemet bidrar till hållbarheten i den byggnad där det installeras. Ta reda på produktens miljövarudeklaration här.

Slutsats

Skjutdörrssystemet ST PRO Green från dormakaba är ett perfekt exempel på hur miljömedvetenhet och ekonomisk effektivitet kan samexistera. Företagets engagemang för hållbarhet återspeglas i varje aspekt av produkten, från materialval till drivsystem och säkerhetsfunktioner.  

Om du är intresserad av att veta mer om skjutdörrssystemet ST PRO Green kan du kontakta dormakaba direkt för att få tillgång till produktbroschyren och BIM-data. Låt oss hjälpa dig att skapa en hållbar, säker och smart byggnadsdesign.    

Med enkel planering och stöd från dormakabas fastighetsförvaltningsteam kan arkitekter och planerare dessutom spara tid och säkerställa en sömlös integrering av ST PRO Green-systemet i sina byggnadsdesigner.

Share on:

Subscribe

Thank you!

Your submission has been received!
Add to calendar:
Google CalendarApple CalendarOutlook Calendar
Oops! Something went wrong while submitting the form.
ALL:https://dormakaba.us20.list-manage.com/subscribe/post?u=e027e9a37aaed4adfa7bb9592&id=204d16f022&f_id=0037f8e6f0
GB:https://go.pardot.com/l/874911/2021-09-24/qwrqv
US:https://www2.dormakaba.com/l/682623/2022-07-12/7y4gc
CN:https://www2.apac.dormakaba.com/l/1004121/2023-02-17/7m8m
DE:https://www2.emea.dormakaba.com/l/952052/2022-07-12/332q4
AT:https://www2.emea.dormakaba.com/l/952052/2022-07-12/332q4
CH:https://www2.emea.dormakaba.com/l/952052/2022-07-12/332q4
BE:https://www2.emea.dormakaba.com/l/952052/2022-07-12/332q4
ES:https://www2.emea.dormakaba.com/l/952052/2022-07-12/332q4
SE:https://www2.emea.dormakaba.com/l/952052/2022-07-12/332q4
NO:https://www2.emea.dormakaba.com/l/952052/2022-07-12/332q4
FI:https://www2.emea.dormakaba.com/l/952052/2022-07-12/332q4
DK:https://www2.emea.dormakaba.com/l/952052/2022-07-12/332q4
DEFAULT:https://dormakaba.us20.list-manage.com/subscribe/post?u=e027e9a37aaed4adfa7bb9592&id=204d16f022&f_id=0037f8e6f0
select-country:
campaign-name:C07-Access3-Subscribe
campaign-tag:3129284
GB
US
CN
DE
AT
CH
BE
ES
SE
NO
FI
DK
OTHERS
__wf_reserverad_ärva__wf_reserverad_ärva