Back to media

‍ Fantastiska mönster med dormakaba-produkter

January 12, 2024

Eftersom infrastrukturen utvecklas i snabb takt har byggnader blivit mer komplexa än någonsin. Tillträdessystem till byggnader är den första kontaktpunkten för användarna. Livskraftiga åtkomstlösningar är viktiga för att bestämma byggnadens säkerhet, säkerhet, estetik och funktionalitet. dormakaba är en av marknadsledarna när det gäller att tillhandahålla ett brett utbud av åtkomstlösningar för olika applikationer.

Ingen storlek passar alla. Detta är anledningen till att dormakaba erbjuder åtkomstlösningar som kan tillgodoses specifika krav. Lägg till hållbara lösningar och du har ett av de bästa företagen för de flesta byggåtkomstkrav med dormakaba.

 

Använda dormakaba-produkter för att skapa fantastiska mönster

dormakaba produkter har använts i många projekt över hela världen. Access-lösningar har utformats speciellt för olika branschtyper och projektskalor. En av de bästa egenskaperna hos de flesta dormakaba-produkter är deras flexibilitet att skalas upp enligt framtida krav. Så här kan dormakaba-produkter användas för att förbättra estetiken samtidigt som funktionaliteten och säkerheten i olika utrymmen bibehålls.

 

1. Kontor

Kontorsbyggnader har en ström av anställda och kunder som går in och ut hela dagen. Utöver detta är kontorsområden ofta zonerade för att begränsa tillgången till vissa områden. För att effektivisera åtkomsten i sådana fall tillhandahåller dormakaba lösningar som säkerställer obehindrad och säker tillgänglighet. Med en kombination av integrerade åtkomstlösningar kan begränsade områden skapas med åtkomst endast för behörig personal.

Den nya Sisals huvudkontor i Milano, Italien är en sådan hållbar struktur som använder dormakaba access-lösningar. dormakaba, som är engagerad i hållbarhet, följer också kundens krav på att skapa en hållbar byggnad. Byggnaden har fått LEED Gold-certifiering.

Eftersom varje byggnad har sina egna specifika krav, erbjuder dormakaba anpassningsbara åtkomstkontrollsystem. För Sisals huvudkontor var ett främsta krav att ha lösningar som kan modifieras och skalas upp när det behövs. Tillgångslösningarna tar också hänsyn till framtida tekniska integrationer som åtkomst med smartphones.

Den dormakaba exos 9300 åtkomstkontrollsystem valdes för detta ändamål.

  • Den kan integreras med tredjepartssystem samtidigt som den ger säker åtkomst och flexibilitet att skala.
  • Detta system kan också anpassas för att fungera med smartphone-åtkomst utöver RFID-märkesåtkomst.
  • Alla åtkomstbehov som parkering, mötesrum och andra byggnadsanläggningar kan hanteras sömlöst.
  • Med smarttelefonåtkomst skulle fysiska märken vara överflödiga.
  • Bara genom att integrera dormakabas SDK kan en separat applikation exklusivt för åtkomst - som SiSalPass - tillhandahållas.

Estetik är en viktig aspekt av varje byggnad. Eleganta designportar som dormakaba Argus 40, ger en estetiskt tilltalande entré. Dessa ger säker åtkomst och god tillgänglighet för alla som säkerställer att åtkomst till ett utrymme är välkomnande och säkert.

 

2. Flygplatser

Flygplatser måste hantera en mängd passagerare, flygbesättning, markpersonal etc. Att hantera tillträde för dessa olika grupper är en enorm uppgift. Utöver behovet av säkerhet och tillgänglighet krävs en mycket integrerad och robust åtkomstlösning. Eftersom omfattningen av åtkomsthantering också är mycket stor på flygplatser måste ett robust system finnas på plats som sömlöst hanterar flygplatsens olika zoner.

För internationella flygplatser är kraven på tillgänglighet och säkerhet ännu högre.

Zürichs flygplats hanterar ett stort antal internationella passagerare, anställda, besökare och mer varje dag.

Flygplatsen krävde olika tillträdeslösningar som boardingkortskontroll, åtkomstkontroll för begränsade områden, barriärfria åtkomstsystem, brandsäkra dörrsystem och väderbeständig perimetersäkerhet.

  • Alla dessa krav uppfylldes med hjälp av dormakaba-åtkomstlösningar som dormakaba HSB-M03; som är självbords- och boardingkortskontrollgrindar.
  • Automatiska åtkomstsystem möjliggör barriärfri åtkomst och direkt passagerarflöde.
  • Tullområdena styrs av säkra åtkomstkontrollenheter som separerar olika områden på flygplatsen.
  • De viktigaste yttre ingångarna är säkrade och kontrollerade med hjälp av dormakaba Kentaur säkerhetsvridor.
  • Turnstiles möjliggör ett konstant men kontrollerat flöde av passagerare.
  • Dormakaba Orthos personliga låssystem erbjuder reglerad åtkomst till begränsade områden.
  • När det gäller brandskydd, dubbelbladiga dörrsystem utrustade med dormakaba TS 93 dörrstängare används. Dessa används också i överföringsområden och kommer med lätt öppen teknik.

 

3. Hotell

Ofta, med säkerhetssystemets komplexitet, anses det att estetiken måste äventyras. Men så är inte nödvändigtvis fallet. Innovativa accesslösningar från dormakaba kan hitta den perfekta balansen genom att tillhandahålla eleganta produkter som också ger högsta möjliga säkerhet. Gästfrihetsbranschen behöver denna balans mest.

Lyxhotellsegmentet är en speciell bransch där säkerhet och estetik är båda högsta prioritet.

Burgenstock Resort and Spa - ett lyxhotell - antog dormakaba-åtkomstlösningar för att möta dessa krav.

Hotellet har panoramafönster med fantastisk utsikt över det omgivande landskapet. De åtkomstsystem som ska antas måste smälta samman med detta tema och inte sticka ut.

  • För att ge barriärfri såväl som ren och estetiskt tilltalande åtkomst, dormakaba TS 93 system användes.
  • Detta är ett innovativt dörrstängningssystem som fungerar med både inre och yttre enkel- och dubbelbladiga dörrar.
  • Den smala stilen smälter samman med dörrkarmen och ser inte skrymmande eller malplacerad ut.
  • För restaurangdörrarna, ITS 96 skjutdörrstängningssystem används. Det dolda dörrstängningssystemet ger en elegant och smidig estetik samtidigt som det erbjuder barriärfri tillgänglighet.
  • Dessutom tillhandahöll dormakaba också skräddarsydda svängdörrsoperatörer som smälter sömlöst in i designen.
  • Den UPPLAGA 250 dörrförare kom med matchande ytor som också gav robust säkerhet.

Hotell har specifika zoner som är avgränsade för gäster och anställda. Åtkomstlösningar hjälper till att kontrollera åtkomst till begränsade områden eller områden endast för anställda. Denna samordnade åtkomstkontroll är nödvändig för att säkerställa säkerhet och är ett av de högsta kraven för de flesta projekt. dormakaba tillhandahöll också strukturerade låssystem för olika användare.

 

4. Sjukhus

Hälso- och sjukvården ställer hårda krav på hygien, säkerhet, funktionalitet och tillgänglighet. Automatiserade entrésystem, åtkomstkontrollsystem och mer krävs för olika zoner på sjukhuset för att reglera åtkomst och hygien. Sjukhus behöver åtkomstlösningar som ger barriärfri tillgänglighet. Mycket effektiva åtkomstkontrollsystem behövs eftersom liv står på spel.

Dagens sjukhus är inte bara kalla byggnader utan estetiskt tilltal. De är varma och välkomnande utrymmen med stor uppmärksamhet på estetiska detaljer.

Royal Adelaide Hospital är ett sådant projekt.

Kravet var att ha lösningar som kan göra båda - ge säker åtkomstkontroll och överensstämma med designkonceptet. Sjukhus har flera zoner som kräver kontrollerad åtkomst. Vid varje åtkomstpunkt finns det ett krav på säker åtkomst till en viss zon. Innovativ teknik användes för att tillhandahålla effektiva och patientcentrerade åtkomstlösningar.

  • Dörrhandtag och sådana beröringspunkter är de främsta platserna för bakterieansamling.
  • Smarta dörrar med beröringsfri åtkomstdesign tar bort detta problem. Dessa användes i områden som badrum och andra offentliga utrymmen där det finns höga krav på hygien.
  • Sjukhus har många patienter på rullstolar, kryckor eller bårar som kräver barriärfri åtkomst.
  • Användningen av automatiska svängande eller skjutdörrsoperatörer hjälper mycket till tillgängligheten. Utöver detta minskar dessa också beröringspunkter och förbättrar den allmänna hygienen.
  • Smarta dörrar med åtkomstkontrollsystem hanterar människor som kommer in eller går ut.
  • Detta är nödvändigt för att säkerställa att endast auktoriserad personal kan komma åt vissa högriskområden på sjukhuset.
  • Det kan också finnas vissa patienter som försöker lämna utan att få göra det. Åtkomstkontrollsystem Hjälper mycket under sådana omständigheter.

5. Kommersiella eller detaljhandelsbyggnader

Stora offentliga utrymmen som köpcentra, konserthus, arenor och mer hanterar stora folkmassor. Att kontrollera åtkomst och upprätthålla säkerheten är två av de största utmaningarna för sådana anläggningar. Det finns också ett behov av att kontrollera åtkomsten till vissa områden som backstage-rum, underhållsområden, personalrum etc. Med smarta accesslösningar från Dormakaba är det möjligt att skapa kontrollerade åtkomstzoner.

Elbphilharmonie-byggnaden är en sådan plats som välkomnar enorma folkmassor.

Byggnadens unika designkoncept krävde eleganta produkter med robusta säkerhetsfunktioner. Byggnaden har en mängd olika utrymmen som ett allmänt tillgängligt torg, ett hotell, en restaurang, bostadslägenheter och tre konserthallar för att nämna några. För att tillgodose en byggnad med så mångsidiga utrymmen krävs specialanpassade integrerade åtkomstlösningar.

  • Den fascinerande strukturens estetiska tilltal lockar många turister.
  • Snabba biljettsystem, flödeskontroll och kameramätning säkerställer åtkomst till byggnaden. Års erfarenhet av fotgängarflödet i byggnader av olika slag, placerar dormakaba högst upp när det gäller åtkomstlösningar.
  • Med vägledning från experter på dormakaba överensstämmer sådana åtkomstlösningar med brandsäkerhet, fotgängarflöde och åtkomstkontroll installerades.
  • Högvärdiga byggnader som Elbphilharmonie-byggnaden kräver specialprodukter.
  • dormakaba designade speciella vridlås i rostfritt stål som är bredare än vanligt. Detta för att rymma gäster i kvällskläder för konsertsalarna och andra faciliteter i byggnaden.
  • Sensorbarriärer och biljettskannrar installerades för att kontrollera och hantera besökarflödet. För en byggnad av sådan skala, handikappanpassad åtkomst är ett måste.
  • För detta installerade dormakaba Argus sensor luftlås med automatiska dörrar. För att hålla sig till designkonceptet användes sensorluftlås med fotoelektriska barriärsensorer. Dessa anpassades enligt de dimensioner som fastställts av klienten. 

Sammanfattningsvis

I åratal har dormakaba erbjudit åtkomstlösningar för alla typer av marknader och industrier. Företaget är marknadsledande inom passerkontrollprodukter som säkerställer säkerhet och sömlös rörlighet för människor. Med över 150 års erfarenhet av passerkontrollsystem erbjuder dormakaba högkvalitativa lösningar med globala applikationer.

Företagets engagemang för kvalitet och hållbarhet har hjälpt företaget att skapa en lukrativ portfölj. Med uppmärksamhet på detaljer och innovativa, pålitliga, lättintegrerade och säkra produkter fortsätter dormakaba att framstå som marknadsledande inom åtkomstlösningar.

Den höga anpassningsbarheten som följer med dormakaba-produkter gör dem lämpliga för industrier som bostäder, flerbostadshus, allmännyttiga tjänster och många fler. Ta en titt på vidare referenser för att se hur dormakaba-produkter används för att producera fantastiska mönster.

 

Share on:

Subscribe

Thank you!

Your submission has been received!
Add to calendar:
Google CalendarApple CalendarOutlook Calendar
Oops! Something went wrong while submitting the form.
ALL:https://dormakaba.us20.list-manage.com/subscribe/post?u=e027e9a37aaed4adfa7bb9592&id=204d16f022&f_id=0037f8e6f0
GB:https://go.pardot.com/l/874911/2021-09-24/qwrqv
US:https://www2.dormakaba.com/l/682623/2022-07-12/7y4gc
CN:https://www2.apac.dormakaba.com/l/1004121/2023-02-17/7m8m
DE:https://www2.emea.dormakaba.com/l/952052/2022-07-12/332q4
AT:https://www2.emea.dormakaba.com/l/952052/2022-07-12/332q4
CH:https://www2.emea.dormakaba.com/l/952052/2022-07-12/332q4
BE:https://www2.emea.dormakaba.com/l/952052/2022-07-12/332q4
ES:https://www2.emea.dormakaba.com/l/952052/2022-07-12/332q4
SE:https://www2.emea.dormakaba.com/l/952052/2022-07-12/332q4
NO:https://www2.emea.dormakaba.com/l/952052/2022-07-12/332q4
FI:https://www2.emea.dormakaba.com/l/952052/2022-07-12/332q4
DK:https://www2.emea.dormakaba.com/l/952052/2022-07-12/332q4
DEFAULT:https://dormakaba.us20.list-manage.com/subscribe/post?u=e027e9a37aaed4adfa7bb9592&id=204d16f022&f_id=0037f8e6f0
select-country:
campaign-name:C07-Access3-Subscribe
campaign-tag:3129284
GB
US
CN
DE
AT
CH
BE
ES
SE
NO
FI
DK
OTHERS
__wf_reserverad_ärva__wf_reserverad_ärva